10 voordelen hoe een kleurenanalyse je leven kan veranderen…

1. Jij wordt gezien

Kleding zou niet de aandacht af mogen leiden van wie jij bent. Het gaat in de eerste plaats om jou en niet om je kleding. De bedoeling is dat de juiste kleding je ondersteunt en onderstreept wie jij bent. De kleuren die je mooi staan zetten jou als persoon centraal. Bovendien vormen de kleuren uit je persoonlijke kleurenpalet een mooie harmonie met je huid-, haar- en oogkleur. Je komt prachtig tot je recht met de juiste kleuren.

Na afloop van de analyse zal je ervaren dat de kennis van de juiste kleuren één van de grootste verrijkingen is die je hebt geleerd. Door de juiste kleuren te dragen in combinatie met het contrast dat passend is bij je gelaat kan je schitteren als nooit tevoren.  

2. Je kunt veel meer kleding met elkaar combineren

Na een kleurenanalyse heb je veel meer mogelijkheden om je kleding te combineren. Alle kleuren die bij jou passen zijn met elkaar in harmonie. Op deze manier kun je makkelijk outfits samenstellen omdat de kenmerken van de kleuren met elkaar matchen. Je hebt minder kleding nodig en kunt meer combinaties maken. Vaak denken mensen dat je na een kleurenanalyse beperkter bent in je mogelijkheden, maar het omgekeerde is waar!

Wanneer we de kast doornemen bij een klant zien we vaak weinig kleur en heel vaak dezelfde kleuren: zwart, grijs, donkerblauw, een witte blouse en dan soms nog een rood of roze topje. De meeste kledingkasten in Nederland zien er saai en eentonig uit. Is dat bij jou ook zo? In je persoonlijke kleurenpalet komen 42 kleuren voor die allemaal mooi zijn bij elkaar en die verrassende combinaties opleveren.  

3. Je schittert in de juiste kleuren

Je ziet er uit alsof je op vakantie bent geweest; uitgerust, fit, jonger en stralend. Bij de kleurenanalyse zit je voor de spiegel zonder make-up en dan gaan we onderzoeken welke kleuren je laten stralen. Er zijn kleuren die je huid vaal en flets maken, maar ook kleuren die je er -ook zonder make-up- enthousiast en levendig uit laten zien. Je huid ziet er dan mooi glad en egaal uit en rimpeltjes lijken minder diep. ‘Je gezicht is het centrum van je communicatie’, zegt Marijke altijd. Daarom is het belangrijk om de kleuren te dragen die je gezicht mooi maken en de aandacht naar je gezicht toe brengen.

4. Je make-up onderstreept je natuurlijke schoonheid

Wanneer we een kleurenanalyse doen, dan worden op een heel bijzondere manier je beste make-up kleuren uitgerekend. De oogschaduw die je ogen laat stralen krijg je aangereikt en bijvoorbeeld ook de foundation die perfect is afgestemd op de kleur van jouw huid.

Vergeet al die make-up die je in de badkamer hebt liggen in de foute kleuren. De make-up waar je veel geld aan hebt uitgegeven met kleuren die niet voor je werken. Doe een kleurenanalyse en ontdek welke kleuren voor jou het allermooist zijn. Door de juiste kleuren te dragen én de juiste make-up kleuren aan te brengen word je de beste en mooiste versie van jezelf!

5. De juiste haarkleur maakt je gezicht mooier

Ook je haarkleur is van groot belang voor een mooi en harmonieus uiterlijk. Je haarkleur hoort te passen bij de kleur van je gelaat en van je ogen. Wanneer dat niet zo is dan zien we het al van verre: het lijkt om iemand een slechte pruik op heeft in een verkeerde kleur. Het ziet eruit alsof het haar en het gezicht elkaar afstoten, ze passen niet bij elkaar en vormen geen geheel.

Een haarkleur die je mooier maakt word je geadviseerd tijdens het kleuradvies. Op die manier voorkom je dure haarkleuringen bij de kapper die je gezicht flets maken of het rood in je huid juist naar voor brengen. Na een kleuradvies weet je welke haarkleur je gelaat mooier maakt en kun je aan je kapper vragen om deze haarkleur bij jou toe te passen. Dat is handig en het mooiste resultaat.

6. Makkelijk en snel de juiste kleding vinden

Wanneer je een winkel inloopt kun je je palet uitwaaieren en deze vergelijken met de kleding die in de winkel hangt. Op die manier vind je binnen no-time de juiste kleuren. Wanneer je met je palet langs het rek gaat dan lijkt het of de juiste kleuren naar je palet toe trekken. Heel bijzonder, je moet het ervaren. Je ziet heel snel of er harmonie ontstaat tussen de kleuren in de winkel en jouw palet. Zo hoef je al een heleboel kleding niet meer te passen waarvan je weet dat de kleuren je toch niet flatteren. Hoe handig kan het zijn?

7. Je houdt geld over

Herken je dit? Laat jij je weleens iets aanpraten? Je bent bijvoorbeeld in de winkel en de verkoopster overtuigt je om toch dat ene zandkleurige jurkje te kopen waarvan je eigenlijk al weet dat het je bleek maakt. Wanneer je thuis komt en je trekt het jurkje aan dan heb je waarschijnlijk meteen al spijt. Je weet dat het een miskoop is maar hebt het toch gekocht en er je geld aan besteed. Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Met een persoonlijke kleurenpalet voel je je zelfverzekerder en kies je snel en gemakkelijk de juiste kledingstukken en koop je voortaan alleen de kleuren die bij je passen.

8. Je koffer is zó gepakt!

Doordat alle kleuren van je kleurenpalet met elkaar harmoniëren is het zoveel eenvoudiger om in te pakken voor een reis. Wanneer je handig inpakt dan kun je met maar 14 kledingstukken 84 kleurrijke combinaties maken. Dat is genoeg voor een hééééél lange vakantie. Wanneer Irma op reis gaat heeft ze genoeg aan een kleine trolley en hoeft ze geen grote koffer mee te zeulen. En tot de verbazing van haar medereizigers draagt Irma elke dag een andere outfit. ‘Hoe doe je dat toch met zo weinig kleding?’ is dan de vraag. Tja, dat is één van de vele voordelen van een kleuradvies.

9. Je krijgt meer zelfvertrouwen

Doordat je bewuste keuzes maakt voor de kleuren die bij je passen koop je de juiste kleding. Je draagt je kleding met meer plezier en je weet dat je er op je allermooist uitziet. Je gaat ervaren dat je meer complimentjes krijgt als je de juiste kleuren draagt. Dat geeft een goed gevoel!

Na een kleurenanalyse krijg je meer en ook andere complimentjes. Vroeger had Marijke bijvoorbeeld een limegroen vestje (waarvan ze nu weet dat het haar niet staat). Vaak hoorde ze dan het compliment:  “oh, wat heb jij een leuk vestje aan!” De kleding trok toen de aandacht. Nu ze de juiste kleuren draag hoort ze veel vaker: “zo, wat zie jij er goed uit!”.

10. Je draagt de juiste kleur sieraden

Sieraden zijn kostbaar, zeker wanneer je kiest voor zilver, witgoud of geelgoud dan zijn het aankopen die je maar een enkele keer doet en waar je goed over nadenkt voordat je iets koopt. Hoe fijn is het dan om te weten welke kleur sieraden het mooist in overeenstemming zijn met je huid? Vroeger had Marijke vooral geelgouden sieraden, na de kleurenanalyse draagt ze zilver en witgoud omdat dit voor haar mooier harmonieert met de kleur van haar huid en met de kledingkleuren die haar mooi staan.

Wil jij meer weten over het effect van kleur op jouw uiterlijke kenmerken? Laat een professionele kleurenanalyse uitvoeren door één van onze kleurstylistes!

Interesse om zelf een kleurenanalyse te geven? Wij verzorgen 2 x per jaar de opleiding Kleurenanalyse, kom gerust langs voor een vrijblijvende kennismaking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.