7 Kledingtips voor lange slanke vrouwen

Is lang en slank zijn echt zo ideaal?

Wanneer je lang én slank bent denkt men al snel dat je alles kunt dragen en alle kleding leuk staat. Toch is dat een misverstand. Ook een lang (> 1.80 m.) en slank (maat 36/38) lichaam heeft goede kledingstukken nodig om niet lijzig of mager over te komen. Lang niet alles staat leuk!

Wanneer je als vrouw langer dan 1.80 m. bent met een kleine maat dan is passende kleding vinden niet altijd makkelijk. Kleding is vaak te kort, te wijd of je ziet er lijzig of mager in uit. Veel lange vrouwen die wij spreken en maatje 36/38 dragen zouden best wat voller willen lijken en willen graag weten welke kleding het beste past bij hun lichaamsbouw. En hoe combineer je het leuk?

 

Kledingtip 1:

Wanneer je boven én onder strakke of aansluitende kleding draagt lijk je langer en dunner. Het is mooier om een wijdere top te dragen met daaronder een smalle broek of rok. Laat een hemdje net onder een trui uitkomen, zodat je een extra laagje kunt laten zien. Of draag een opvallende print die de aandacht vasthoudt.

Kledingtips voor lange vrouwen

 

Kledingtip 2:

Werk met horizontale lijnen door kleurverschillen toe te passen of horizontale stiksels.

Kledingtips voor lange slanke vrouwen

 

Kledingtip 3:

Grove materialen en accessoires staan jou mooi. Grove breisels, grote dessins, brede riemen. Het geeft volume en maakt dus voller.

Kledingadviezen voor lange vrouwen

 

Kledingtip 4:

Draag grote of lange kledingstukken. Denk hierbij aan een lang colbert, lange (winter)jas, groot vest, lange blouses.

lange jassen

 

Kledingtip 5:

Kies voor prints en opdrukken die medium tot groot zijn, dus in verhouding met jouw lengte.

rokken voor lange dames

 

Kledingtip 6:

Grote tassen staan jou prachtig. Kies ze het liefst in een opvallende kleur of dessin. Ook kledingstukken met een hoge kraag kun jij goed hebben zéker wanneer je een smalle lange hals hebt.

Laat niets je tegenhouden om leuke kledingcombinaties te dragen omdat je lang bent. Je denkt misschien dat je al genoeg opvalt. Dié aandacht heb je toch al, dan kun je er maar beter iets moois van maken!

 

Kledingadvies voor lange vrouwenOp de website voor lange mensen www.langzijn.nl vind je gratis nieuws en informatie voor lange mensen. Over kleding, schoenen, evenementen, beurzen en nog veel meer!

 

Kledingtip 7:

Kun je vanwege je lengte in de reguliere kledingwinkels géén kleding vinden die goed is van lengte en ook op je lichaam mooi past? Dan zijn deze (web-)shops jouw oplossing!

www.prettytall.nl > webshop en winkel (Apeldoorn)

www.tallpeople.nl > webshop en winkel (Alkmaar)

www.longlady.nl > webshop en winkel (Berkel en Rodenrijs)

www.highleytall.nl > webshop en showroom (Zwaagdijk-Oost)

www.welovelonglegs.nl > webshop voor broeken en jeans

 

Lijkt het jou ook leuk om álles te weten over hoe je mensen door middel van kledingadviezen weer blij met hun lijf kunt laten worden?  In onze opleiding Kledingstylist leiden wij je op tot een deskundige op het gebied van kleding- en stijladvies!

Word een kledingcoach die klanten gelukkig maakt met een fantastische outfit! 

 

Heb je een vraag over dit artikel of zelf nog een goede tip voor lange mensen? Je kunt het hieronder met ons delen. We vinden het leuk als je reageert!

 

Liefs, Irma & Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.