Groen is goed voor iedereen!

Draag eens groen, moet je echt doen!

Deze kleur is voor elk seizoenstype geschikt, kent vele nuances en er is altijd wel een nuance die bij je past. Groen is goed voor iedereen. Voorbeelden hiervan vind je op het volgende plaatje. Welke nuances precies bij jou passen, dat zie je in je persoonlijke palet.

Groen kan zowel warm als koel en ook helder en gedempt zijn

Warm, koel, helder of gedempt

Net zoals alle andere kleuren kan groen zowel warm als koel zijn en ook helder of gedempt. Welke nuance voor jou het beste is ontdek je met een uitgebreide kleurenanalyse.

Hoe ontstaat groen?

Groen ontstaat door het mengen van geel en blauw. Als je kijkt naar de kleur-psychologie dan vind je eigenschappen van blauw en geel in deze kleur terug. Het koele van blauw (wat we ook associëren met de zee) en het warme van geel (wat ons doet denken aan de zon) vindt elkaar in de kleur groen. Het is de verbinding tussen koel en warm.

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

De complementaire kleur

De complementaire kleur van groen is rood. Met complementair bedoelen we de kleur die in de kleurencirkel precies aan de overkant ligt. Vertrek je vanuit 10 uur op de kleurencirkel hieronder, dan vind je rood op 4 uur daartegenover.

de complementaire kleur van groen is...
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Complementaire kleuren zijn een bijzonder tweetal. Wanneer ze samen worden gebruikt zetten ze elkaar kracht bij. Rood maakt het groen intenser en het rood lijkt roder door de combinatie met groen.

Het imago effect van de combinatie van complementaire kleuren in je outfit is krachtig en intens. Deze kleurencombinatie hoef je niet altijd in kleding te laten zien, je kunt deze kleuren ook als accent gebruiken in je accessoires.

Groen, paars en oranje!

Bepaalde kleurcombinaties beïnvloeden dus je imago. Combineer je groen met paars en oranje in je outfit of accessoires dan kom je over als een mysterieus en intrigerend persoon.

Een groene omgeving doet je goed!

Doordat deze kleur kenmerken van geel en blauw in zich heeft werkt het ontspannend, maar geeft ook nieuwe energie. Doordat deze kleur zich in het midden tussen blauw en geel bevindt geeft het kalmte en balans. Het is de kleur die de bloeddruk doet dalen, geruststelt en evenwicht brengt. Groen is een evenwichtige kleur die stress vermindert en zorgt voor een prettig gevoel.

Afbeelding van Greg Montani via Pixabay

Heb je interesse in de psychologie van deze kleur? Dan vind je dit blog vast interessant!

Opleiding Kleurstylist

In onze opleiding Kleurenanalyse / Kleurstylist leren we je te kijken naar de kleuren die passen bij iemands uiterlijke kenmerken én leer je meer over de achtergrond van kleuren!

Heb je vragen aan ons of wil je een reactie plaatsen over dit blog? Dat kun je doen onderaan dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *