Je mogelijkheden als kleuradviseur of kledingstylist

Kleuradviseur of kledingstylist, wat kan je daar mee?

Heel regelmatig krijgen we de vraag: “Wat kun je gaan doen als je deze opleiding hebt afgerond?” Een terechte vraag waar we graag antwoord op geven. Omdat het beroep van kleuradviseur of kledingstylist nog niet zo’n gemeengoed is bij het grote publiek ontstaat vaak deze vraag. Wanneer onze cursisten op een verjaardagsfeestje vertellen welke opleiding ze volgen dan krijgen ze ook vaak de vraag te horen: “En wat kan je daar dan mee?”

 

Je mogelijkheden als kleuradviseur of kledingstylist

De mogelijkheden zijn legio!

Er zijn zoveel mogelijkheden met deze opleidingen en we zien onze cursisten de opleidingen ook op heel veel manieren inzetten. Laten we ze indelen in groepen:

  1. De cursisten die voor zichzelf beginnen als zelfstandig stylist / kleuradviseur / personal shopper / image-consultant
  2. De cursisten die een al een eigen bedrijf / beroep hebben en hier kleur- en stijladvies mee willen combineren
  3. De cursisten die de opleiding puur voor zichzelf volgen

 

personal shopper

 

Het starten van een eigen kleur of stijlstudio

De cursisten die een eigen bedrijf beginnen vormt wel de grootste groep. Ze verzinnen een naam, schrijven zich in bij de Kamer van Koophandel, openen een zakelijke rekening en dan gaan ze van start. Om klanten aan te trekken is het belangrijk om acquisitie te gaan doen of je bedrijf zichtbaar te maken op Social Media. Je hoeft dit niet allemaal alleen uit te vinden, cursisten helpen en inspireren elkaar, wij helpen de cursisten en bieden ook De Business School om je bedrijf een vliegende start te geven. Hulp genoeg om enthousiast van start te kunnen gaan!

Deze cursisten die zelfstandige worden zijn onderling ook heel verschillend. Bij De Stijlacademie stimuleren we je namelijk om een doelgroep / klant te kiezen die bij je past. Er zijn cursisten die zich op de drukbezette zakenvrouw richten, anderen verzorgen de styling voor bruidsparen, richten zich op de oudere klant, kleden BN-ers of helpen vrijgezellen om met een aantrekkelijke uitstraling een partner te vinden.

 

Je mogelijkheden als kleuradviseur of kledingstylist

 

Kleurenanalyses en stijladviezen integreren in je huidige beroep / bedrijf

Ben je visagist, kapper of schoonheidsspecialiste? Dan is het volgen van een kleur- of stijlopleiding een stap die je helpt om je bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Bovendien kan je je klant beter adviseren. De visagist kiest de allerbeste kleuren make-up en de kapper weet welke haarkleur ze moet kiezen voor haar klant.

Ben je eigenaar van een kledingzaak, lingeriewinkel of heb je een winkel in accessoires? Ook dan is het geven van een deskundig advies aan de klant heel belangrijk. Klanten shoppen zoveel online. Voor de klant is het bezoek aan de winkel relevant als je er ook een meerwaarde vindt. Door in je winkel kleur- en stijladvies te geven bied je die meerwaarde voor de klant waardoor je de klant aan je bindt. Een succesvolle winkel heeft de deskundigheid in huis om nét dat stapje meer te bieden aan de klant. De opleiding is daarmee ook heel geschikt voor verkoopadviseurs.

Heb je geen eigen bedrijf maar werk je in dienstverband als psycholoog of maatschappelijk werker? Ook een combinatie van deze beroepen met kleur- en stijladvies hebben we voorbij zien komen. Door iemand kleur- of stijladvies te geven.

 

opleiding kleurenanalyse

 

De opleiding kleur of stijl voor jezelf volgen

De cursisten die de opleiding puur voor zichzelf volgen en aan het einde van de opleiding nog niet weten wat ze ermee willen is het allerkleinst. Regelmatig komt er een cursist die bij de start van de opleiding nog geen concreet beeld heeft wat ze (tot op heden zijn het allemaal vrouwen) ermee wil gaan doen. Meestal ontstaat tijdens de opleiding toch wel een beeld wat je ermee wilt en op welke doelgroep je je gaat richten. En vaak levert dat hele verrassende resultaten op!

We adviseren altijd wel om gelijk de opleiding in de praktijk toe te gaan passen. Ook wanneer je pas over een jaar wilt starten met je eigen bedrijf raden we je aan om je kennis actueel te houden door regelmatig een kleur- of stijladvies te doen. Beter is nog om direct na de opleiding te starten. Waar nodig begeleiden we je bij de te nemen stappen.

Bij De Stijlacademie bieden we de meest uitgebreide en deskundige opleidingen aan. We lopen nét een stapje harder voor de cursisten en dat merk je in de praktijk als je een opleiding volgt bij De Stijlacademie. De opleidingen zijn inclusief alle materialen die je nodig hebt om een prima start te kunnen maken. We zijn transparant over het aanbod en als je wilt ontvangen we je met een kopje koffie of thee en maken we gezellig kennis terwijl we je alle materialen laten zien.

opleiding kledingstylist of kleurenanalyse Barendrecht

 

Wanneer mogen we jou in Barendrecht verwachten? Wij zijn enthousiast!

Irma & Marijke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.