Oogschaduw opbrengen. Zo doe je dat!

Je ogen opmaken, een vak apart!

Gebruik jij wel eens oogschaduw? En vind je het lastig dit mooi aan te brengen? Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen!

Heel lang geleden begonnen wij met het experimenteren met één kleur oogschaduw, en na afloop leken we op een pandabeer. Dat gebeurt wanneer je maar één kleur gebruikt die ook nog eens donker is.

TIP 1:
Het is mooier om met meerdere kleuren oogschaduw te werken. Al met 3 kleuren kun je prachtig diepte creëren en laat je je ogen veel meer stralen.

Met een applicator brachten wij de oogschaduw aan op het bewegend ooglid. Liefst een beetje dik, dan viel de kleur beter op. En zo lieten wij het toen voor wat het was…

TIP 2:
Blenden is het toverwoord voor een mooie vervaging van de kleuren op je oog. Breng  nooit een dikke laag oogschaduw aan op je oog zonder het over te laten vloeien of te vervagen. Dit heet blenden, harde kleuren en lijnen vervagen door draaiende bewegingen te maken met een speciale kwast.

Tijdens onze experimentele fase maakten we ook onze moeders op. Fijn om mee te oefenen! Dit was niet altijd een succes, de ogen van onze moeders leken na afloop soms eerder ouder dan jonger… Wat  ging er mis?

TIP 3:
Wanneer we ouder worden kan het ooglid losser worden en meer gaan hangen. Het is belangrijk om juist op het losse ooglid een donkere kleur toe te passen. De blik wordt hiermee opener en de ogen lijken groter. Een lichte kleur werkt averechts.

Voor het mooiste effect is het belangrijk dat je de juiste kleur oogschaduw kiest. Zo had Marijke bij haar olijfgroene ogen ooit een blauwe oogschaduwkleur gebruikt. Ze had beter voor een paarstint kunnen kiezen.

TIP 4:
Als je weet welke kleur oogschaduwkleur jouw ogen laten stralen heb je altijd een prachtige blik!

Afbeelding van Karolina Grabowska via Pixabay

In de opleiding Kleurenanalyse leren wij onze cursisten hoe ze op een eenvoudige manier zichzelf én hun klanten mooi op kunnen maken in de kleuren die aansluiten bij de huid-, haar- en oogkleur van de klant. Het systeem waar mee werken geeft jou de juiste kleurnummers voor elke oogkleur, dit is makkelijk voor jou en voor klant!

Ben je styliste en wil je gaan werken met een mooi make-upsysteem én je technieken uitbreiden? Dan hebben wij de 4-daagse cursus Visagie voor jou! 

TIP 5:
Kom naar onze Ervaringsdag en maak kennis met ons, onze opleidingen en het make-up kleursysteem waar wij mee werken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.