We mogen best wat meer geel dragen

Geel is  favoriet, maar wordt weinig gedragen

Hoe komt het dat zo weinig mensen geel dragen? Het is een vrolijke kleur en doet ons denken aan de zon, warmte en  zonnebloemen!  Het is de favoriete kleur van veel mensen maar ze moeten er niet aan denken deze kleur in hun kleding te dragen.

 

meer geel dragen

 

De kleur geel zien we in veel varianten terug in het modebeeld. Zo heb je warme en koele gelen en felle en matte kleuren geel.  Jij bent misschien mooier met een koele gedempt kleur geel en je vriendin met een warme heldere kleur. Zo heeft iedereen zijn eigen kleur geel.

Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en passen een kledingstuk in een gele kleur omdat ze het een mooie tint geel vinden. Wanneer ze voor de spiegel staan zien ze direct dat het niet mooi is. ‘Zie je wel, geel staat mij niet! ”

Wanneer je een kleur geel draagt die in harmonie is met jouw oog-, haar en huidkleur zul je er geweldig uitzien in geel. Welke kleur geel het best bij jou past kun je laten analyseren bij een kleurconsulent.

 

Meer geel dragen

 

Waarom zou je vaker geel dragen?

Wat is er fijner dan kleuren dragen die je zelf mooi vindt? En weet jij wat je communiceert als je geel draagt? De kleuren die je draagt geven namelijk een signaal af aan je omgeving. Sta daarom eens stil bij de betekenis van kleuren.

Wat  communiceer je met geel?

– geel staat voor wijsheid, intelligentie en denkvermogen
– geel stimuleert vrolijkheid
– geel is de kleur van communicatie


Nog meer kleur-geel-feitjes

Geel is een primaire kleur en primaire betekent ‘eerste’. Er zijn 3 primaire kleuren; rood, blauw en geel dit zijn de eerste kleuren, ook wel hoofd- of basiskleuren genoemd.

Met deze 3 kleuren kun je álle andere kleuren maken, geel, rood en blauw staan dus aan de basis van alle kleuren. Meng je 2 primaire kleuren, dan krijg je een secundaire, of tweede kleur. Meng je een primaire met een secundaire kleur, dan krijg je een tertiaire of derde kleur.

De kleur geel wordt versterkt wanneer deze gecombineerd wordt met blauw. Het blauw laat geel, geler lijken. En geel lijkt minder geel in combinatie met de kleur groen. Hoe dit precies werkt leren we onze cursisten tijdens de opleiding Kleurenanalyse.

 

Draag-meer-geel-inspiratie

Hoe combineer je geel? Je kan de kleur dragen in één kledingstuk, geel verwerkt in een patroon, of als accessoire zoals een tas, schoenen, shawl of hoed.

 

 

Hebben wij je een beetje kunnen inspireren?  Als je zelf nog leuke tips of weetjes over geel hebt zouden wij het leuk vinden wanneer je dat hieronder met ons deelt. Wij reageren altijd!

Veel succes!

Irma & Marijke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.