Over Irma van Gruijthuijsen

Marijke vertelt over Irma:

Mijn collega Irma van Gruijthuijsen heeft sinds 2011 een adviesbureau voor een professionele uitstraling! Onder de naam Dressed by Irma biedt zij hulp op het gebied van kleding-, kleur- en stijladvies aan zakelijke dienstverleners.

Je uiterlijk verandert naarmate je ouder wordt. En om in contact te komen en blijven met je klanten en doelgroep wil je er verzorgd en professioneel uitzien. Wanneer je dàt uitstraalt word je eerder opgemerkt en aantrekkelijker voor klanten. Ook Irma merkt -net als ik- dat er veel vraag is naar goede kledingadviezen en dat klanten op zoek zijn naar het uiterlijk dat past bij hun identiteit.

Het resultaat

Over de resultaten die ze boekt bij haar klanten raakt ze soms niet uitgepraat. Irma wordt altijd zo enthousiast van de veranderingen die ze ziet gebeuren. Vaak blijven mensen onbewust hangen in een stijl die vroeger bij ze paste. Door persoonlijke groei, werk- of privé omstandigheden of door het ouder worden kan er een onbalans ontstaan tussen het innerlijk en het uiterlijk. Het plaatje klopt dan niet meer. Als er weer harmonie ontstaat tussen wie de klant in wezen is en hoe hij of zij eruit ziet, dan ontstaat er een stralend, authentiek uiterlijk. De omgeving merkt dat op en zo ontstaan er hele mooie dingen.

Opleidingen

Na haar opleiding Mode&Kleding kwam Irma op kantoor terecht van een im- en exporteur van relatie- en promotieartikelen. Hier lag niet haar hart, daarom volgde ze in 2009 een opleiding tot kleur- en stijlconsulente. Vervolgens heeft ze haar kennis uitgebreid door veel vakliteratuur te lezen, het volgen van workshops en trainingen plus aanvullende cursussen op het gebied van imago en ondernemerschap. Maar er gaat niets boven praktijkervaring want ook van haar klanten leert ze nog elke dag!

Werkwijze

Het uitgangspunt bij Irma is altijd de klant, niet de mode. ‘Mode is slechts een tool’ zegt ze altijd. Iedereen is het waard om er goed uit zien maar door verkeerde keuzes van kleding of kapsel zien we de schoonheid en kwaliteiten die iemand bezit niet altijd direct. Door de klant aandacht te geven, de tijd te nemen en veel te laten oefenen wil Irma meegeven hoe de verworven kennis kan worden toegepast in de praktijk. Haar missie is pas geslaagd als de klant begrijpt wat hij/zij nodig heeft en het resultaat van de verandering zelf in stand kan houden.

Ontspanning

Haar ontspanning zoekt Irma in winkelen en luieren met een goed  boek op de bank. Ze verslindt boeken die gaan over alles wat met psychologie, het brein en mindset te maken heeft. Ook met goede literaire detectives maak je haar heel blij. Voor een gezellig samenzijn met vrienden, een leuk feestje, bios, theater of diner komt ze graag van de bank af! Het belangrijkste in dit leven vindt ze gezondheid (voor iedereen), blij en gelukkig zijn. Gewoon doen wat je leuk vindt!