Opleiding imagostylist

Aan de slag als Imagostylist!

Zoek je verdieping in je vak en wil je je klant volledig adviseren over haar of zijn imago,  meld je dan aan voor de opleiding Imagostylist.  Het volgen van deze opleiding kan pas nadat je de opleidingen Kleurenanalyse & Kledingstylist met succes hebt afgerond. Je bent ook welkom als je deze opleidingen bij een ander instituut hebt gevolgd.

Een imagostylist verdiept zich in de eigenschappen en de kwaliteiten van de klant en zorgt dat er harmonie ontstaat tussen het innerlijk en het uiterlijk van de klant. Pas dan zet iemand een authentiek beeld van zichzelf neer en komt zijn of haar uitstraling volledig tot zijn recht. Na deze opleiding ben jij in staat om zelfstandig een compleet imagoadvies te geven, afgestemd op de behoeftes van je klant. De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen.

 

Opleiding Imagostylist Barendrecht

 

 

 

 

 


De 5-daagse opleiding is inclusief

 • Cursusmap en pen
 • Grijswaardenschaal
 • 5x lunch
 • Koffie & thee
 • Intern praktijkexamen (casus) op lesdag 5

 

Sandra over de opleiding Imago


Marlies over de opleiding Imago

 

Resultaat van jouw imago advies

Na de imagostyling weet de klant hoe het gewenste imago tot stand gebracht kan worden. De klant heeft kennis van de invloed van accessoires, vormen, dessins en stoffen op de uitstraling. Je klant is zich bewust van zijn of haar stijlpersoonlijkheid. Bij het imagoadvies leggen we nadruk op kleding die past bij de innerlijke kwaliteiten van de klant en gelegenheden waar deze zich in bevindt.


Onderwerpen in de opleiding

o.a.

 • Imago kompas
 • Kleurpsychologie
 • Innerlijk / uiterlijk
 • Kapsel en accessoires
 • Het Imago Spel
 • Stijltypes en dessins

Je krijgt zowel een vermelding op de site van Art of Image als op de site van De Stijlacademie, een handige tool voor klanten die zoeken naar een imagostylist  in de buurt.

 

 

Direct aanmelden

Of neem contact met ons op!

 

Belasting-teruggaaf voor een opleiding bij De Stijlacademie

Je kunt de studiekosten voor een van onze opleidingen, die aansluit op je beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij je belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van je belasting-schaal) van je studiekosten. Dat maakt een opleiding bij De Stijlacademie nog aantrekkelijker!

 

Transitievergoeding

Als je een transitievergoeding hebt ontvangen, betaal je daar géén belasting over wanneer je deze vergoeding gebruikt voor een opleiding bij De Stijlacademie.

 

Opleiding Imagostylist

 

Tarief

Opleidingskosten: € 797,- BTW vrij 
Werk-, product- en lesmaterialen: € 297,- inclusief btw 

Totaal: € 1.094,- all-in| geen btw | geen toeslagen | inclusief alle les-en werkmaterialen
4-daagse opleiding (januari en maart 2018)
Betaling in termijnen (zonder extra kosten) is mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.


Opleidingskosten: € 1.037,- BTW vrij 

Werk-, product- en lesmaterialen: € 260,- inclusief btw 

Totaal: € 1.297,- all-in| geen btw | geen toeslagen | inclusief alle les-en werkmaterialen
5-daagse opleiding (vanaf juni 2018)
Betaling in termijnen (zonder extra kosten) is mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.

Materialen bij de opleiding imagostylist:

 • grijswaardenschaal
 • cursusmap

Inschrijving voor deze opleiding is alleen mogelijk ná een afgeronde kleur- en stijlopleiding (elders of bij De Stijlacademie).


Trainingsdata

Trainingsdata vierdaagse imago winter 2018
dinsdag 16 januari
woensdag 17 januari
dinsdag 30 januari
woensdag 14 februari examendag
Aantal inschrijvingen: 6 (VOL)


Trainingsdata vierdaagse imago lente 2018

Zaterdag 10 maart
Vrijdag 16 maart
Donderdag 5 april
Donderdag 19 april examendag
Aantal inschrijvingen: 6 (VOL)


Trainingsdata vijfdaagse imago zomer 2018

vrijdag 22 juni
zaterdag 23 juni
vrijdag 29 juni
vrijdag 6 juli
vrijdag 20 juli examendag
Aantal inschrijvingen: 1


Trainingsdata vijfdaagse imago winter 2019

vrijdag 18 januari
donderdag 24 januari
zaterdag 2 februari
zaterdag 9 februari
zaterdag 2 maart examendag
Aantal inschrijvingen: 0

 

De trainingen voor deze opleiding worden gegeven in onze sfeervolle locatie in Barendrecht (Zuid Holland). Vlakbij de snelweg A29 bij Rotterdam en de Randstad. 

Opleiding Imagostyist in Barendrecht Zuid Holland bij Rotterdam en Randstad

 

 

 

 

 

 

Direct aanmelden

Of neem contact met ons op!

 

Vooropleiding

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Het niveau van de opleiding is MBO+. Voor deze cursus worden geen vrijstellingen gegeven.

 

Studiebelasting en examen

De totale studie- en huiswerk-belasting voor deze opleiding is ongeveer 25 uur. Omdat de 5 lesdagen verspreid worden over een periode van 5 weken, levert dit een studiedruk op van 5 uur per week.

Het examen wordt afgenomen onder toezicht van een onafhankelijk deskundige. Het certificaat wordt uitgegeven door De Stijlacademie. Na het afleggen van het examen ben je image-consultant en kun je je aansluiten bij de Beroepsvereniging. Tot op heden bestaat er in Nederland geen vak-certificering of branche-erkend diploma. Zodra dit het geval is zal De Stijlacademie zich hierbij aansluiten. De Stijlacademie volgt in haar lessen het B.C.P. (Beroeps Competentie Profiel) wat is opgesteld door de Beroepsvereniging.

 

Slagingspercentage

Het slagingspercentage bij De Stijlacademie is nog steeds 100%. En daar zijn we trots op! Soms ervaren we dat een cursist extra hulp of ondersteuning nodig heeft om het examen succesvol af te leggen. Door extra aandacht en begeleiding waar nodig, hebben alle cursisten tijdig het hoge deskundigheidsniveau bereikt om het examen succesvol af te leggen.

In het onwaarschijnlijke geval dat een cursist een herexamen nodig heeft, dan kan deze zich aansluiten bij de examendag van de daaropvolgende opleidingsgroep.

 

Inschrijving

Inschrijven voor deze opleiding kan pas nadat je de training Kleurenanalyse en Kledingstylist met succes hebt afgerond. Heb je deze opleidingen bij een ander instituut gevolgd, dan nodigen we graag uit voor een intake gesprek om te bespreken of je kennis aansluit bij de inhoud van deze opleiding.

Wanneer je je aan wilt melden, kan dat via de aanmeldbutton onderaan deze pagina maar bellen of mailen mag natuurlijk ook! Geef daarbij de opleiding én de startdatum van jouw keuze aan. Wij sturen je vervolgens een inschrijfformulier welke je volledig ingevuld en ondertekend retour stuurt. Je ontvang daarna een factuur voor je inschrijving (het bedrag voor de inschrijving wordt in mindering gebracht op de opleidingskosten). Wanneer je deze hebt voldaan ben je officieel ingeschreven. Bij elke inschrijving plannen we een kennismakingsgesprek, we vinden het leuk je te ontmoeten!