Opleiding kleurenanalyse

Word een veelgevraagd Kleurstylist / Kleurconsulent!

De Stijlacademie leert je een goede kleuranalyse uit te voeren zodat jij straks als kleurstylist / kleurconsulent na de opleiding kan laten zien welke kleuren in harmonie zijn met het uiterlijk van je klant. Je bent in staat om een betrouwbare analyse uit te voeren en een persoonlijk advies te geven voor de beste kledingkleuren van de klant. Je kunt de juiste kleding-, haar-, en make-up kleuren aanbevelen zodat jouw klant het beste uit zichzelf haalt. Je kunt zowel bij mannen als bij vrouwen een kleuranalyse uitvoeren.

Naast de kleurenanalyse leer je ook hoe je een goede basis make-up aanbrengt die je klant laat stralen en zelfvertrouwen geeft. Natuurlijk zijn de make-up kleuren volledig persoonlijk afgestemd op je klant, zodat het mooiste resultaat gegarandeerd is. De hoogwaardige make-up producten zijn van het merk Art of Image. De make-up is hypo-allergeen, dermatologisch getest en dierproefvrij.

Opleiding kleurenanalyse Barendrecht make-up van art of image

 

 

 

 

 

 

 

 

De basis van elke kleuranalyse zijn de vier kleurtypes volgens de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. De kleurenanalyses worden uitgevoerd volgens het concept van Art of Image. Je gaat aan de slag met dit unieke systeem waarbij je je klant een persoonlijke kleurenwaaier aan kunt bieden. Voor groepen of voor klanten met minder specifieke wensen werk je met de diverse standaard kleurenwaaiers uit ons assortiment.

Kleurenwaaier Art of Image voor kleurenanalyse

Kleurenwaaier van Art of Image bij opleiding kleurenanalyse

 

 

 

 

 

 

 

 

De opleiding wordt op de laatste lesdag afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.
Na afronding van de opleiding Kleurstylist kan je je kosteloos aansluiten bij de webshop.


De 7-daagse opleiding is inclusief

 • 16 analyse shawls
 • 24 after drapes
 • Goud & zilver shawl
 • Selectie make-up producten (warme en koele kleuren)
 • Map met huid-, haar- en oogkleuren
 • 4 Kleurpassen en 4 uitgebreide model kleurpaletten
 • Jouw persoonlijke kleurenpalet
 • Analyse controle systeem (Microsoft Office Excel)*
 • Make-up werkschema (Microsoft Office Excel)*
 • Cursusmap en pen
 • 7x lunch
 • Koffie en thee
 • Intern theorie- en praktijkexamen op lesdag 7 (bekijk hier de foto’s van het examen)

Joyce over de opleiding Kleurstylist:

 

Helen over de opleiding Kleurstylist

 

Alice over de opleiding Kleurenanalyse

 

Resultaat van jouw kleurenanalyse

De klant heeft inzicht gekregen in de kleuren die aansluiten bij zijn of haar persoonlijke kleurkenmerken en de effecten van kleurgebruik. Geen kleurmiskopen meer en een gezonde en vitale uitstraling. De klant heeft ervaren dat met een paar eenvoudige make-up- technieken het gezicht meer expressie krijgt. De gekozen make-up kleuren passen bij haar kleurpalet en geven haar een stralend uiterlijk!


Onderwerpen in de opleiding kleuranalyse

o.a.

 • Warme en koele kleuren
 • Kleuren mengen
 • Kleurenanalyse uitvoeren
 • De klant centraal
 • Make-up aanbrengen
 • Werken met uniek en persoonlijk analyse-systeem
 • Uitleg producten

Bekijk hier foto’s van deze opleiding
Bekijk hier foto’s van deze opleiding

Je krijgt zowel een vermelding op de site van Art of Image als op de site van De Stijlacademie een handige tool voor klanten die zoeken naar een kleurconsulent bij hun in de buurt.

 

 

Direct aanmelden

 

Of neem contact met ons op!


Bij gelijktijdige inschrijving voor de opleiding Kleurenanalyse & de opleiding Kledingstylist ontvang je een jaarabonnement op het vakblad Kleur & Stijl! Meld je nu aan!

Kleur en stijl opleiding

 


Belasting-teruggaaf voor een opleiding bij De Stijlacademie

Je kunt de studiekosten voor een van onze opleidingen, die aansluit op je beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij je belastingaangifte. In dat geval vergoedt de Belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van je belasting-schaal) van je studiekosten. Dat maakt een opleiding bij De Stijlacademie nog aantrekkelijker!

 

Transitievergoeding

Als je een transitievergoeding hebt ontvangen, betaal je daar géén belasting over wanneer je deze vergoeding gebruikt voor een opleiding bij De Stijlacademie.

 

Tarief

Opleidingskosten: € 1.800,- btw vrij
Werk-, product- en lesmaterialen: € 860,00 inclusief btw
Totaal: € 2.660,- all-in | geen btw | geen toeslagen | inclusief álle benodigde materialen
7-daagse opleiding
Betaling in termijnen (zonder extra kosten) is mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.

Deze opleiding is inclusief een startersbox met werk-, product- en lesmaterialen om direct van start te kunnen gaan tijdens én na de opleiding Kleurenanalyse.

Inhoud startersbox:

 • map met haar-, huid- en oogkleuren
 • 16 analysedoeken (kleurprofielen)
 • 24 afterdrapes
 • make-up zoals o.a. foundation, lipsticks, rouge, oogschaduw
 • 8 kleurpassen en 5 kleurpaletten inclusief jouw persoonlijke kleurenpalet
 • cursusmap
 • het unieke analysesysteem voor op je computer wat werkt onder Microsoft Office Excel

Bij gelijktijdige inschrijving voor de opleidingen Kleurenanalyse en Kledingstylist ontvang je een jaar-abonnement op het vakblad ‘Kleur & Stijl’.

 

Trainingsdata

Trainingsdata kleur winter 2018
vrijdag 19 januari
zaterdag 20 januari
vrijdag 2 februari
zaterdag 3 februari
vrijdag 9 maart
zaterdag 17 maart
donderdag 4 april examendag met model
Aantal inschrijvingen: 3


Trainingsdata kleur herfst 2018
vrijdag 7 september
zaterdag 8 september
donderdag 13 september
maandag 8 oktober
dinsdag 9 oktober
zaterdag 3 november
donderdag 8 november examendag met model
Aantal inschrijvingen: 0

 

De trainingen voor deze opleiding worden gegeven in onze kleurrijke en stijlvolle locatie in Barendrecht (Zuid Holland). Vlakbij de snelweg A29 bij Rotterdam en de Randstad. 

Opleiding Kleurenanalyse kleurconsulent in Barendrecht Zuid Holland bij Rotterdam

 

 

 

 

 

 

Direct aanmelden

 

Of neem contact met ons op!

 

Vooropleiding

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Het niveau van de opleiding is MBO+. Voor deze cursus worden geen vrijstellingen gegeven.


Studiebelasting en examen

De totale studie- en huiswerk-belasting voor deze opleiding is ongeveer 50 uur. Omdat de 7 lesdagen verspreid worden over een periode van 10-12 weken, levert dit een studiedruk op van maximaal 5 uur per week.

Het examen wordt afgenomen onder toezicht van een onafhankelijk deskundige. Het certificaat wordt uitgegeven door De Stijlacademie. Na het afleggen van het examen kun je je aansluiten bij de Beroepsvereniging. Tot op heden bestaat er in Nederland geen vak-certificering of branche-erkend diploma. Zodra dit het geval is zal De Stijlacademie zich hierbij aansluiten. De Stijlacademie volgt in haar lessen het B.C.P. (Beroeps Competentie Profiel) wat is opgesteld door de Beroepsvereniging.


Slagingspercentage

Het slagingspercentage bij De Stijlacademie is nog steeds 100%. En daar zijn we trots op! Soms ervaren we dat een cursist extra hulp of ondersteuning nodig heeft om het examen succesvol af te leggen. Door extra aandacht en begeleiding waar nodig, hebben alle cursisten tijdig het hoge deskundigheidsniveau bereikt om het examen succesvol af te leggen.

In het onwaarschijnlijke geval dat een cursist een herexamen nodig heeft, dan kan deze zich aansluiten bij de examendag van de daaropvolgende opleidingsgroep.


Inschrijving

Wanneer je je in wilt schrijven, kan dat via de aanmeldbutton op deze pagina maar bellen of mailen mag natuurlijk ook! Geef daarbij de opleiding én de startdatum van jouw keuze aan. Wij sturen je vervolgens een inschrijfformulier welke je volledig ingevuld en ondertekend retour stuurt. Je ontvang daarna een factuur voor je inschrijving (het bedrag voor de inschrijving wordt in mindering gebracht op de opleidingskosten). Wanneer je deze hebt voldaan ben je officieel ingeschreven. Bij elke inschrijving plannen we een kennismakingsgesprek, we vinden het leuk je te ontmoeten!